joi, 17 februarie 2022

Grecia intre mit, istorie și religie - Elena Ionescu - Ghid Licențiat Grecia



TURUL GRECIEI IN 7 ZILE PENTRU ORICE ANOTIMP!

GHID LICENTIAT GRECIA - ELENA IONESCU
0030 693 891 9392


Ziua 1 – Plecare din Romania si  inoptare in Paralia Katerini.

Ziua 2 – Dimineata dupa micul dejun, intalnire cu Ghidul oficial si continuare catre Meteora. Ajungem la Kalambaka cu o scurta vizita la Atelierul de Pictura a Icoaneleor Bizantine unde vom invata tehnica de pictura bizantina. La Meteora vizitam una sau doua dintre cele 6 fascinante manastiri "suspendate intre cer si pamant", unice in Europa si incluse in patrimonial mondial UNESCO in 1988. Admiram arta bizantina a acestor manastiri si peisajul unic cu Muntele Pindului in fundal, albia raului Pinios si satul Kastraki. Manastirile sunt construite pe varful stancilor monolitice abrupte inca din sec XIV, ajungand in sec. XVI sa fie 24. Continuam traseul catre Ioannina, Igoumenitsa pentru a ne imbarca pe ferry-boat si a trece catre Insula Corfu, una dintre cele mai frumoase insule grecesti din Marea Ionica. Cazare in orasul Corfu.







Ziua 3 – Dimineata incepem turul orasului Corfu. Vizitam Mitropolia - Sf. Theodora si Biserica cu moastele Sf. Spiridon, tur pietonal pentru fotografii in Piata Linston, Palatul Regal, Vechea si Noua Fortareata, apoi deplasare catre partea superioara a orasului in cartierul  Kanoni – aici se viziteaza Biserica Vlaherna si insula Pondikonisi -  la pranz intoarcere cu ferry boat catre Igoumenita, Preveza, trecand pe cel mai lung pod suspendat din Europa Rio-Antirio si ajungem in Patras, al 3-lea oras ca marime al Eladei, supranumit "Poarta Occidentala a Greciei" unde vom vizita Catedrala Sf Apostol Andrei (locul in care se afla craniul  si crucea sfantului). Cazare in Patras sau imprejurimi.




 Ziua 4 – Dimineata  continuam traseul catre Canalul Corint, o cale navigabilă artificială săpată pe istmul din Corint, pentru a conecta Golful Corint al Mării Ionice în vest și Golful Salonic al Mării Egee în est. Canalul a fost săpat între 1882 și 1893, măsoară 6.343 m lungime, 21 m lățime și o adancime maximă de 52 m. Pauza pentru fotografii dupa care mergem catre portul Pireu pentru a ne imbarca pe feery boat si a trece catre Insula Egina -  vizita la Manastirea Sfantului Nectarie, loc de pelerinaj pentru numerosi credinciosi. Sf Nectarie facator de minuni si vindecator al cancerului, este celebrat in ziua de 09 Noiembrie. Ne intoarcem seara in Athena. Cazare in orasul Athena aproape de centru.





Ziua 5 -  Dimineata continuam cu turul Athenei, catre Stadionul Panathenian si muzeele cele mai importante si turul pietonal – vizita  la citadela orasului, Akropola, Agora Antica, Romana, Mitropolia, Cartierul Plaka, Monastiraki, Palatul Parlamentului. La pranz plecam care localitatea Nea Makri pentru a vizita Manastirea Sfantului Efrem cel Nou. La finalul zilei, turul nostru se termina in Insula Evia ( a 2-a insula ca marime a Greciei, 3.600 km2 suprafata) – Halkida (capitala insulei, unde a murit filozoful Aristotel) – Eretria. Cazare  in Eretria.


Ziua 6 – Dimineata ne deplasam catre Prokopi pentru a vizita Biserica Sf. Ioan Rusul, apoi catre Rovies - Manastirea Cuviosului David si apoi Edipsos, Agiokampo, feery boat catre Glyfa, Sourpi, vizitam Manastirea cu Braul Maicii Domnului - Kato Xenia, apoi Valea Tempi. Cazare in Paralia Katerini.


Ziua 7 – Dimineata pornim catre Nordul Greciei pentru a vizita orasul Salonic intr-un tur cultural panoramic si pietonal. Vom intra in partea de sus a orasului catre Ano Poli, Castra-Eptapirgio, vizitam Catedrala protectorului orasului Sf. Dumitru (unde se afla moastele Sf Dumitru Izvoritorul de Mir , sarbatorit in 26/10 si Sfanta Anisia). In traseul nostru vedem Arcul lui Galerius, Rotonda, Bis. Sfanta Sofia, Piata Aristotelous, Pietele  Modiano si Athona (de carne, de peste, de condimente, de fructe), Bulevardul comercial Tsimiski, Turnul Alb din secolul XV, simbolul orasului. La planz, intoarcere catre Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu