luni, 8 aprilie 2024

Excursii Optionale din Paralia Katerini - Olympus Riviera

Excursii zilnice in sezonul de vara 
Plecari din statiunile Paralia Katerini, Plaka Litohoru, Leptokaria, Skotina, 
San Panteleimonas, Platamonas, Nei Pori 

Elena Ionescu - Ghid acreditat de Ministerul Turismului Grec (55EA01991E1)

Telefon mobil : +30 693 891 9392





Chiar daca Grecia este o tara mica, o viata intreaga nu este ajuns ca sa o descoperi!
Cu adevarat iubita de oameni, Grecia este atat de bogata in istorie si frumusete, niciodata nu pare sa fie complet explorata, indiferent de cate ori o vizitati. Prin urmare, acesta este unul dintre motivele pentru care se afla pe lista primelor 10 destinatii turistice din intreaga lume. Tot ceea ce este legat de Grecia, de la natura la localnici, face ca vizitatorii sai sa revina pe acest taram minunat in fiecare an, estimandu-se 20 milioane de vizitatori in anul 2017. Civilizatia greaca – mai ales cea antica – a realizat numeroase inovatii politice si culturale, care au influentat in mod decisiv societatea occidentala. Atat filozofia, geometria, medicina - anatomia, teatrul, muzica, arhitectura, sculptura, poezia, politica, cat si istoria, comedia, tragedia, teologia, filantropia, democratia – desi nu au luat nastere toate in Grecia – toate au fost influentate de poporul elen si transmise Europei. Astazi acestea stau la temelia pe care se sprijina Civilizatia contemporana si propria noastra cultura.



  • LUNI/COMPLEXUL METEORA 06:30 -17:30 

Complexul Meteora este un centru al ortodoxiei (al doilea centru monahal al Rasaritului Orotodox) si in acelasi timp un fenomen geologic unic in lume dupa modul de formare. Prin concluziile oamenilor de stiinta, stancile de aici care se inalta spre cer intr-o adevarata simfonie au aparut in urma cu 60 milioane de ani. Manastirile construite pe varful stancilor dateaza din sec. 14. Din cele 24 de manastiri construite aici initial, azi functioneaza doar 6 (Agia Triada, Sfantul Stefan, Varlam, Marele Meteor, Rusanu, Nicolae Anapapsas) deosebite si datorita pozitiei acestora pe varful stancilor. Meteora in traducere din limba greaca inseamna «suspendat sau atarnat».

   Se vor vizita 2 manastiri in interior, in cadrul complexului iar ghidul specializat de limba romana pe tot traseul excursiei va va transmite informatii locale istorice, culturale, practice
din viata de zi cu zi a grecilor. La atelierul de icoane bizantine de la Meteora pe care il vom vizita facem cunostiinta cu tehnica bizantina de realizare a icoanelor si cu aceasta ocazie se pot face diverse cumparaturi (icoane, carti, bijuteri, materiale promotionale cu Grecia). La pranz se face oprire pentru masa (nu este inclusa in pret) in Kalambaka.

  • MIERCURI/ INSULA SKIATHOS croaziera cu vaporul ( micul paradis al Marii Egee) 05:00-22:00

 
E o deosebita placere sa vizitati una din cele mai frumoase insule ale Greciei Insula Skiathos din – Arhipelagul Sporadele de Nord al Marii Egee, inconjurata de minunatele sale plaje aurii. Insula are o suprafata de 48 km2 si doar 6.100 locuitori, altitudine maxima 433m. Capitala este orasul Skiathos cu cele 2 porturi separate de o fasie mica de pamant Peninsula Bourtzi si aeroportul international cu o pista spectaculoasa de aterizare si decoloare ingusta si scurta de doar 1.628m lungime.


Se calatoreste cu autocarul, pe drumul spre Atena, pana intr-un mic port situat la Golful Pagasitikos, de unde ne vom imbarca pe vaporul ELISABET CRUISES iar dupa o calatorie de cca.2- ore si jumatate vom ajunge pe insula Skiathos. In timpul croazierei se organizeaza un program cu dansuri grecesti si moderne, protagonisti fiind capitanul Kostas, familia acestuia si turistii.


Una din opriri va fii in orasul Skiathos – locul nasterii marelui luceafar al literaturii grecesti Alexandros Papadiamantis pentru servirea mesei de pranz, cumparaturi, plimbare, cealalta oprire va fi pe una din cele 70 de plaje ale insulei, plaja Koukounaries, plaja cu nisip fin, moderna si dotata, renumita pentru padurea de pini care o margineste, biotop, apa limpede cu pestisori care se vad pana in adancul marii. Nu uitati costumele de baie, FACEM BAIE IN APA CRISTALINA!!!




  • JOI/ CROAZIERA LA MUNTELE ATHOS -
  •  LAGUNA ALBASTRA - INSULA AMOULIANI 06:00 – 19:30

  •   Calatorim catre cel mai important centru al RasarituluiOrtodox, Muntele Athos (2033m) cu 20 de manastiri cocotate pe pantele muntelui si 12 schituri. Donatiile romaniilor sunt remarcabile la tot pasul. In aceasta excursie mai intai mergem cu autocarul catre NV Greciei trecand pe langa orasul Salonic pentru a continua catre peninsula Halkidiki, bratul Sithonia si a ne opri in portul Ormos Panaghia. Mai apoi ne vom imbarca pe un vas MODERN si vom calatori pe mare pentru 2 ore timp in care vom remarca frumusetile marii si ale muntelui. In jurul orelor 11:00 vom opri in Insula Amouliani la plaja faimoasa Aliki pentru 2 ore plaja, masa de pranz se serveste aici si este inclusa in pret. Se face plaja si baie in apa cristalina, in Laguna Albastra din Halkidiki. In partea a 2-a a programului ne deplasam pentru inca 2 ore cu vaporul si ne vom apropia de Muntele Athos la doar 500m remarcand o parte dintre cele mai importante manastiri si schituri. La final ora 16.30 revenin in portul Ormos Panagia de unde vom lua autocarul pentru drumul de intoarcere catre Paralia Katerini (19:30). 



  • MIERCURI – TURUL ORASULUI SALONIC 09:00-17:30 

  SALONIC, capitala Macedoniei si al doilea oras ca marime al Greciei, a fost construit de Kassandros in cinstea sotiei sale Thessaloniki, sora a lui Alexandru cel Mare. Este un oras plin de istorie. Atentia turistilor este atrasa de vestigii din perioadele romana si bizantina. In prezent, Salonicul este un important centru economic si cultural al Balcanilor. In fiecare an, in acest oras au loc diverse expozitii internationale si manifestari culturale. Pentru vizitatorii orasului sunt disponibile muzeele, teatrele, hotelurile, si multe alte distractii. Se vad si viziteaza Ano Poli - Kastra,Catedrala Sf.Dumitru, acesta fiind considerat a fi protectorul orasului, Turnul Alb - simbolul orasului, Rotonda si Arcul lui Galerius, Mitropolia, Catedrala Agia Sofia, Piata de peste si carne, fructe, condimente- ModianoPiata Aristotelis, .

  • MIERCURI spre JOI/ ATHENA 00:05-20:30



     Atena, capitala Greciei (5 mil. locuitori), centrul cultural si economic al tarii, orasul amintit in mitologie Athine si primul oras al democratiei, este astazi un adevarat Muzeu in Aer Liber. De istoria Atenei este strans legata cultura antica a Greciei. Aici au trait si au creat Aristotel, Platon, Socrates, Pericles. Comoara nu numai a Greciei ci si a civilizatiei mondiale, Atena impresioneaza prin unicitatea arhitecturii cladirilor, prin frumusetea si celebritatea ei. In fiecare an este vizitata de peste 10 milioane de turisti, care raman impresionati in special de Acropole. Vizitatorii orasului sunt asteptati si de multe alte monumente, muzee, teatre si expozitii. Atena este renumita ca loc de distractii, prin restaurantele cu specific grecesc unde vizitatorii pot gusta specialitati delicioase ale bucatariei grecesti. 






   Realizam un t
ur panoramic cu Piata Sintagma, Muzeul Numismatic, Universitatea, Academia lui Platon, Biblioteca lui Valianos, Piata Omonia, Piata Karaiskaki.
Stadionul Kalimarmaro locul unde au inceput Jocurile Olimpice Moderne. Urmeaza un tur pe jos la Acropola (cetatea de sus a orasului), Areopag, Agora Antica (cu templul lui Hefaistos), Agora Romana (cu Turnul Vanturilor), cartierele Monastiraki si Plaka, Timp liber pt cumparaturi sau aprofundarea siturilor arheologice pt. 3 ore, Schimbarea Garzii prezidentiale la Palatul Parlamentului. 





  • VINERI/ CASCADELE EDESSA- 
  • APELE TERMALE POZAR 07:00-17:30   


  •   
      In drumul catre orasul Edessa vom traversa cateva orase si regiunea agricola a Macedoniei Centrale. In turul zilei este inclusa vizita orasului Edessa, capitala judetului Pella (numit si orasul apelor cu cele 100 de poduri), Parcul Cascadelor cu cea mai mare si spectaculoasa cascada din Balcani (70m inaltime) o atractie de neuitat si un loc unde se fac cele mai reusite fotografii. In apropierea Parcului, se poate vedea si una dintre fabricile unde in trecut se realiza uleiul de susan si tahini. Toate aceste sunt concentrate intr-un primetru unde in urma cu mai mult 100 ani au functionat pe baza puterii apei, cele mai mari tabacarii, fabrici de canepa, de ulei de susan si tahini, faina de porumb, prima minihidrocentrala din Macedonia.
  •  In partea a 2-a a programului calatorim pentru 40 de minute printr-o zona montana cu pomi fructiferi (castani, ciresi, meri, pruni, peri, kiwi) catre una dintre cele mai frumoase statiuni balneoclimaterice din Macedonia Centrala – Baile Pozar sau Loutrakiou, la poalele Muntelui Kaimaktalan (2524 m), la 114 km fata de Salonic, cu izvoare termale (37 grade) ce ies la suprafata de-a lungul cursului raului Agio Nikolaou, formand mici cascade naturale cu apa termala. Tot in apropiere este si primul Parc Speologic din Grecia intr-un cadru natural deosebit de spectaculos cu peste 15 pesteri (cateva vizitabile) cu urme de viata din neolitic.
       Timp liber la dispozitie pt a va bucura de activitatile SPA in apele termale din piscinele in aer liber pentru aprox. 3 ore. Luati costumele de baie, papuci si un prosop! Tot aici facem shopping in targul cu produse traditionale (miere, dulceturi, vinuri, ceaiuri, fructe proaspete si uscate, uleiuri aromate)

       In program este rezervat timp pentru un pranz (optional) intr-o taverna traditionala cu specialitati locale.

  • VINERI/ SEARA GRECEASCA 20:30 -24:00 

   Savurati specialitatile culinare si vinul grecesc in compania unui grup de dansatori profesionisti care va dansa pentru dvs. pe ritmuri grecesti, prezentandu-va dansuri traditionale (zorba, sirtaki, hasapico). Ritmurile de Bouzouki va vor incanta auzul pe durata serii si veti fi invitati sa dansati si dvs. de asemenea ! Este un program special organizat si include o cina cu preparate traditionale, salata, desert si vin pe saturate , muzica greceasca originala si dansuri folclorice.

  • DUMINICA/ MUNTELE OLIMP 08:30 -15:30
 
 Olimpul este taramul zeilor din mitologia Greaca, a celor 12 zei olimpieni. Varful sau cel mai inalt este Mitikas si are o inaltime de 2917 m. Varietatea peisagistica si geologica a acestui munte, precum si frumoasele povesti mitologice au creat adevarata sa frumusete. La poalele Olimpului, la 5km de mare, se afla Dion - orasul sfant al Macedoniei. Numele orasului este strans legat de numele lui Zeus (Dias) - zeul suprem. Regele Archelaos a construit aici un templu, locul fiind un important centru religios pentru macedoneni. Aici aduceau jertfe zeilor, inainte de expeditiile armate, Alexandru cel Mare si tatal sau, Filip II. Se viziteaza Man.Sf. Dionissos, Orasul Litohoro cu Canionul raului Enipeas, Cetatea de la Platamonas si satul vechi traditional de la 600 m altitudine de peste 400 ani vechime, Panteleimonasul Vechi.


  • ZILNIC/ CROAZIERA PIRATILOR 09:00 -16:00 
   Excursie cu vaporasul pe mare in jurul statiunii si a Rivierei Olympului. Progragmul cuprinde sarituri in larg de pe vaporas cu veste de salvare pentru cei care incearca prima data, muzica si dans pe vapor si o oprire pentru baie in apele limpezi ale Marii Egee  pe o plaja de la poalele Olympului. Dupa atata baie si distractie gazdele ne ofera o gustare sandwich inclusa in pret insotita de  bautura racoritoare sau vin. 

  • ZILNIC/ MINI CROAZIERA LA CRESCATORIILE DE SCOICI- MIDII 09:00 -11:00,  11:30 -13:30,  14:00 -16:00



   Excursie cu vaporasul pe mare cu plecare din zona salinei Alikes. Programul cuprinde o plimbare de aproximativ 2 ore timp in care se admira peisajul cetatii Pydna (primul port al Macedoniei, locul unde a fost omorata mama lui Alexandru Macedon), statiunea Makrigialos in apropierea careia sunt sutele de crescatorii de scoici negre midii unde se va face o oprire pentru a vedea cum se intretin scoicile si pentru degustarea scoicilor insotite de bautura vin sau suc, apoi ne deplasam in afara crescatoriilor unde vaporul va stationa pentru sarituri in larg de pe vaporas cu veste de salvare pentru cei care incearca prima data. Intre timp  muzica si dans pe vapor vor completa atmosfera placuta. 

Imediat dupa baie si sarituri este intoarcerea catre port si cei care doresc optional pot sa mearga la plaja in apropiere si la impachetari cu namol terapeutic dar si sa aiba o masa copioasa cu scoici sau alte preparate din carne, salate pe plaja!





  • BUGGY SAFARI LA MUNTELE OLYMP si MAREA EGEE  09:00 -16:00



BEST Self driving Buggy &Jeep Safari in convoi!
Peisajele unice ale masivului Estic al Muntelui Olimp și Rivierei Olimpului cu Marea Egee cea albastra turcoaz nu exista altundeva in același timp! De aceea va propun sa alegeti sa veniti cu noi conducand masinile Buggy in care pot intra 4 persoane. Se fac mai multe opriri pe traseu pentru a vizita Manastirea Sfantului Efrem Sirul, pentru mica drumetie 30 minute in Muntele Olymp la o cascada cu apa rece cristalina pentru baie si la tarmul marii Egee unde se poate face baie in marea albastra sau servi masa la o taverna cu o priveliste unica
🤗🇬🇷🚙⛰️🌊🐻🐾
este super!! Luati cu dvs. palarie, fructe sau ceva de rontait, jacheta in cazul in care bate vantul avand in vedere ca masinile si decapotabile, ochelari de soare, costume de baie si prosop!














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu