luni, 8 aprilie 2024

Excursii Private în toată Grecia cu Ghid Român Acreditat de Statul Elen .

Bucurati-va de avantajele unui tur in Grecia cu ghid profesionist!

Elena Ionescu - Ghid acreditat de Ministerul Turismului Grec
55EA01991E1

Telefon mobil : +30 693 891 9392 

    Chiar daca Grecia este o tara mica, o viata intreaga nu este ajuns ca sa o descoperi!
   Cu adevarat iubita de oameni, Grecia este atat de bogata in istorie si frumusete, niciodata nu pare sa fie complet explorata, indiferent de cate ori o vizitati. Prin urmare, acesta este unul dintre motivele pentru care se afla pe lista primelor 10 destinatii turistice din intreaga lume. Tot ceea ce este legat de Grecia, de la natura la localnici, face ca vizitatorii sai sa revina pe acest taram minunat in fiecare an, estimandu-se 16 milioane de vizitatori in anul 2015.


    Civilizatia greaca – mai ales cea antica – a realizat numeroase inovatii politice si culturale, care au influentat in mod decisiv societatea occidentala. Atat filozofia, geometria, medicina - anatomia, teatrul, muzica, arhitectura, sculptura, poezia, politica, cat si istoria, comedia, tragedia, teologia, filantropia, democratia – desi nu au luat nastere toate in Grecia – toate au fost influentate de poporul elen si transmise Europei. Astazi acestea stau la temelia pe care se sprijina Civilizatia contemporana si propria noastra cultura.

TUR PRIVAT PENTRU INDIVIDUALI, GRUP SAU V.I.P.


· Turul clasic al orasului Salonic (Thessaloniki) – 4 ore





   Obtineti o vedere generala a orasului si a culturii acestuia. Construit in apropiere de mare (Golful Thermaicos) in anul 316 i.Hr, Thessaloniki este o metropola moderna purtand semnele istoriei sale furtunoase si caracterul multicultural care ii da o frumusete si un farmec special.

   Vedem Turnul Alb din secolul XV, Rotonda, Arcul Triumfal al lui Galerius, construit in anul 305 pentru a comemora succesele sale militare in Persia, Armenia, Mesopotamia, provinciile din partea de Est a Imperiului Roman, zidurile de aparare ale orasului Thessaloniki, Orasul de sus – Kastra in care multe cladiri exemple notabile ale arhitecturii Otomane si traditionale Macedonene sunt inca in picioare. Se viziteaza Bazilica Ortodoxa a Sfantului Dumitru, Forumul Roman, Piata centrala Aristotelis cu statuia filozofului, inconjurata de cladiri monumentale cu o arhitectura aparte si cu deschidere la mare. De-a lungul traseului intalnim multe monumente din perioda Romana, Venetiana, Bizantina, Otomana-Turca, Moderna, un mozaic al culturii universale.






· Muzeul cu mormintele regale de la Vergina – Aiges – 3 ore




Vizitam prima capitala antica a regatului Macedonean din secolul VIII i.Hr, pentru a vedea muzeul cu mormintele regelui Macedoniei Filip al II-lea, tatal lui Alexandru cel Mare (Macedon) si a Printului Alexandru al IV-lea si expozitia cu tezaurul de aur al familiei regale impreuna cu multe alte obiecte cult si panoplia regelui. 


· Situl arheologic Dion & Muntele Olymp – 6 ore 



   Vizitam muzeul si situl arheologic al orasului sfant Dion cu ruinele templelor zeitei Demeter, Zeus Ypsistos, Isis, Termele si Toaletele publice Romane, Teatrul Elenistic, etc. si orasul Litohoro ambele localitati la poalele Muntelui Olymp, resedinta celor 12 zei olympieni. Din pitorescul oras Litohoro se face o drumetie in splendidul Canionul Enipeas si Parcul National Olymp. Dion a fost locul unde si-a pregatit intreaga campanie militara Alexandru Macedon inainte de a pleca pentru a cuceri Imperiul Persan pana in India - Pakistan. Aici s-au organizat primele Jocuri Olympice din Macedonia “En Dion Olympia” in sec V i.Hr. Tragicianul Euripide a vizitat situl cu piesa de teatru Bacantele jucata pentru prima data in Teatrul Elenistic.






· Pella – 4 ore


Vizitam muzeul si situl arheologic cu o colectie de mozaicuri si de obiecte gasite in orasul antic Pella in care s-a nascut Alexandru Macedon in 356 i.Hr, a 2-a capitala a regatului Macedonean dupa Vergina (Aiges). Pella a fost renumita si pentru dezvoltarea artei rafinate de realizare a podelelor locuintelor cu tehnica mozaicului din piatra. O parte a acestora pot fi admirate in interiorul muzeului si a sitului arheologic. Scriitorul grec de tragedie Euripide a fost inmormantat la Pella, locul unde si-a petrecut ultimii 3 ani din viata scriind piese de teatru (Bacantele, Archelaus).





· Manastirile de la Meteora – 6 ore

          Vizitam cel mai impresionant fenomen geologic din Grecia, Meteora, un grup de stanci monolitice uriase inalte situate in afara orasului Trikala, langa muntii Pindului. Specialistii considera ca au rezultat dupa retragerea marii ce acoperea provincia Thessalia, in Perioda Tertiara, in urma cu 60 milioane de ani. Meteora, cel mai faimos centru orthodox al Crestinismului din Estul Europei din sec. X, dupa Muntele Athos, se compune in prezent din 6 manastiri grecesti ortodoxe vizitabile (4 manastiri cu calugari, 2 manastiri cu maici), construite pe varfurile stancilor abrupte sunt incluse in Patrimoniul mondial UNESCO, din 1988. Arta bizantina exceptionala a manastirilor si peisajele unice ce iti taie respiratia va rasplatesc din plin efortul. La finalul vizitei, bucurati-va de un pranz cu specific grecesc in satul Kastraki sau in orasul Kalambaka de la poalele stancilor.







· Pieria - Platamonas – Paleo Panteleimonas – 5 ore .





Vizitam cele mai populare statiuni estivale din Pieria cu plaje largi cu nisip auriu, infrastructura turistica dezvoltata, ape albastre ale Marii Egee, Cetatea de la Platamonas si satul traditional macedonean reconstituit Paleo Panteleimonas cu case din piatra si lemn, pensiuni turistice, taverne, intins pe pantele muntelui Olymp la o altitudine de 700m, cu o panorama fantastica peste Goful Thermaic, ce iti taie respiratia. Savurati un pranz traditional cu bauturi si specialitati culinare locale la o taverna in piata centrala a satului.





· Cascadele de la Edessa – Izvoarele termale de la Pozar – 10 ore



Vizitam orasul podurilor si cascadelor cele mai mari din Grecia - cascada Karanos, Edessa, cu o vedere spectaculoasa si o natura verde stralucitoare, peisaje admirabile, paduri salbatice si livezi cu sute de pomi fructiferi (ciresi, nectarini, piersici, castani, caisi). Bucurati-va de efectele terapeutice ale apelor minerale termale de 37 grade C bogate in Calciu, de la Pozar, captate in piscinele amenajate in aer liber, dotate cu echipament corespunzator. Degustati produsele locale fructe, miere, dulceturi si bauturile locale vin si tsipouro. Pranzul se poate servi intr-o taverna a unor fermieri locali de la poalele muntelui Kaimaktalan.






· Orasul antic Philippi & Kavala – 10 ore


 

  Vizitam situl arheologic Philippi, locul unde a fost difuzat prima data Crestinismul in Europa. Pasim pe urmele Apostolului Pavel, vedem unde a efectuat primul botez al Sf. Lidia, un cadru natural exclusiv montan.

Kavala unul dintre cele mai frumoase orase ale Greciei construit amfiteatric cu Acropola si monumente ce amintesc de perioada Imperiului Otoman. Zona portului gazduieste taverne cu specific pescaresc – peste si fructe de mare, proaspete si delicioase.






· Turul orasului Athena & Muzeul Nou al Acropolei – 5 ore


    Un tur complex si variat cuprinde o vizita de neuitat la Acropolis, cel mai vechi loc de pe continentul European care a fost locuit in continuu in ultimii 5.500 de ani. Aici veti descoperi monumentele din Perioada Clasica, sec V i.Hr, Portile monumentale de intrare – Propileele, Pinacoteca, Templul Ionic Atena Niki (Victoria), Templul Parthenon combinatie a stilurilor arhitectonice Doric&Ionic dedicat zeitei protectoare a orasului Atena Virgina, Templul Ionic Erechtheion. 





    Obtineti o perspectiva in interiorul citadelei si o panorama a monumentelor din jurul Acropolei cu Stanca Areopagos – locul unde Apostolul Pavel in timpul celei de-a 2 misiuni apostolice in Grecia a predicat despre Dumnezeul Necunoscut, Odeonul lui Irod Atticul, Teatrul lui Dionysios, zeul teatrului si al vinului – unde s-au interpretat primele tragedii, comedii, satire, ale autorilor Eschil, Sofocle, Euripide, Aristofan, Menandros, Colina Pnyka – locul unde a fost declarata si votat pentru prima data Democratia in sec. VI i.Hr, Colina Philopapos, Agora Antica – candva centrul orasului Atena, Stadionul Panatinaiko- Kalimarmaro – locul primelor jocuri Olimpice moderne din 1896, Tempulul lui Zeus Olympianul si Piata Sintagma. Plimbare in jurul Acropolei trecand pe langa monumentele mentionate mai sus si prin centru orasului.


   Vizitam Noul Muzeu al Acropolei, un muzeu de arheologie fondat in 2009 din nevoia de a expune majoritatea obiectelor descoperite pe Stanca Sacra – Acropolis si pe pantele acesteia. Sectionat pe 3 etaje cu 4 galerii, colectiile dispun de obiecte unice pastrate anterior in alte muzee din Grecia sau returnate de muzeele din strainatate. Intreaga constructie moderna a fost plasata pe ruinele cladirilor din perioada Romana si Bizantina, folosindu-se in acest scop sticla pentru podelele si geamurile cladirii.

Alte optiuni de tururi in Atena


    Sunt multe alte optiuni pentru turul nostru ce includ vizitarea muzeelor si locurilor cele mai importante. Exista 35 de muzee care pot fi vizitate (Muzeul de Arheologie, Muzeul Benaki, Muzeul Artei Cicladice), Piata Monastiraki un loc care nu trebuie sa lipseasca din vizita dvs. cu magazine cu suveniruri grecesti si restaurante cu specific, Mitropolia Ateniana& Metropolia mica, Cartierul Plaka cu cladiri istorice, statii de metrou cu vitrine in care sunt expuse colectiile de artefacte descoperite in timpul lucrarilor pentru Metrou si la final dar nu in cele din urma sectoarele unde gasiti magazinele moderne cu marcile cunoscute in moda si cosmetice de pe Bulevardul Ermou. Cartierul Kolonaki reprezinta partea eleganta a orasului, unde puteti servi pranzul sau cina intr-un mediu select dedicat celor mai pretentioase gusturi. Tot aici descoperiti strada moderna Bucuresti de la poalele colinei Likavitos. Turul poate continua catre Trilogia Ateniana, cladirile neoclasice emblematice ale Atenei, Academia, Universitatea si Biblioteca apoi Piata Omonia.
Majoritatea obiectivelor de mai sus pot fi vazute intr-un tur pietonal sau panoramic cu masina/autocar.

· Turul Delphi & Peloponez 


Excursie de o zi cu vizite la Delphi - Micene - Epidauros - Nafplio - Corint
Sanctuarul panelenic Delphi unde oracolul lui Apollo prevestea oamenilor viitorul, a devenit locul numit “Centrul pamantului” marcat fiind de o piatra numita Omfalos. Combinandu-se armonios cu peisajul minunat incarcat cu semnificatie sacra, Delphi in secolul VI i.Hr, a fost intr-adevar cel mai important centru religios si simbol al unitatii lumii antice grecesti.


   Provincia Argolida si regiunea Peloponez in general a devenit centrul de interes istoric pentru mii de vizitatori datorita patrimoniului sau cultural bogat si frumusetii naturale. Siturile arheologice cum ar fi Micene - citadela preistorica a Regelui Agamemnon in secolul XIII i.Hr, Teatrul Antic din Epidavros sec IV i.Hr, cu cea mai buna acustica din lume si Sanctuarul lui Ascleopios (Esculap), un celebru medic al Antichitatii, Corintul Antic pe care Apostolul Pavel l-a vizitat.

       Tur pietonal prin frumosul oras Nafplio, fosta capitala a Greciei (1829-1834). Nafplio mentine un stil architectural traditional influentat partial de venetieni cu multe cladiri si case colorate si din perioada neoclasica. Fortificatiile orasului includ Acronafplia, Palamidi si Burtzi – cetatea este localizata in mijlocul portului pe o mica insula. Pot fi gasite mai multe sculpturi si statui in jurul orasului. Ele sunt in legatura cu cea mai mare parte a istoriei moderne a orasului Nafplio - statuile lui Ioannis Kapodistrias, Otto al Greciei, Teodor Kolokotronis. Cautati bijuteriile fine grecesti! Savurati masa de pranz sau cina la o taverna cu specialitati traditionale grecesti. Oprire pe traseul de intoarcere la Canalul Corint.


· Croaziera in Insulele Saronice 



Este una dintre excursiile croaziera favorite cu plecare din Atena portul Faliro. Descopera fabuloasele insule grecesti Hydra, Poros si Egina intr-o calatorie pitoreasca de o zi cu privelisti fascinante ale coastei Grecesti, albastrul Marii Egee si insulele Golfului Saronic, de pe puntea spatioasa deschisa a unui vas de croaziera de lux. Veti vizita insulele Hydra unde peisajul si culoarea marii iti taie respiratia, masinile sunt inexistente, Poros si Egina (vizita la moastele sfantului Nectarie). Se acorda timp liber in fiecare insula in care puteti admira locurile, arhitectura unica insulara a cladirilor si explora dupa bunul plac strazile mici cu piatra pavate. Magazinele traditionale  cu suveniruri sau fistic (Egina) in fiecare insula sunt o provocare pentru toata lumea. Masa de pranz bufet este inclusa si servita la bordul vasului.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu